jevi-logga

Jennie Vikberg - din egen frisör

Jag utbildade mig vid frisörskolan i Luleå och tog examen med gesällbrev 1998. Efter 16 år vid saxen älskar jag fortfarande mitt jobb! Min egen salong je:vi fyllde fem år vid årsskiftet 2014/15. Här är jag mer än frisör, här är jag Jennie och så trivs jag bäst.

Min filosofi är enkel, en nöjd kund kommer alltid tillbaka. Därfär värmdes mitt hjärta åtskilligt när jag efter flera år i Stockholm, välkomnades hem av mina pitekunder. Då hittade du mig på Hårstudion i Småstaden.

När branschen gick mot större trendiga citysalonger gjorde jag tvärt om och öppnade en liten och mysig strax utanför. Jag upplevde kundens behov av en lugnare och mer personlig miljö där vi arbetar tillsammans på tu man hand. je:vi har inga stora fönsterpartier ut mot gata eller galleria. Här slipper du känna dig iakttagen av världen runt omkring. Tryggheten i den miljön är värd en hel del. 

För till syvende och sist är det du som gör mitt arbete meningsfullt. Så är det faktiskt. Varje dag träffar jag en härlig mix av människor som jag får pyssla om ge en stunds avkoppling. Det tycker jag är meningsfullt.

Mamma, cyklist och handywoman - i högklackat

När jag inte klipper till är jag ute och cyklar. Få saker ger mig sådan glädje och energi som ett långpass på rulle eller adrenalinkickarnas mountainbikepass. Även mina barn och min sambo har fastnat för trampandet så ofta delar vi upplevelsen. Cykling är min passion och jag sällar mig till de riktiga nördarna. Jag har till och med designat en cykeldress. Ser du ett gäng cyklister i grönt, svart och vitt så är det jag och mina vänner. 

Mitt hjärta bor i ett litet torp på landet. Där vilar jag från intryck och släpper loss en annan sida av min kreativitet. Jag tycker om praktiskt renoveringsarbete som ger resultat. Skillnaden i en nymålad vägg eller omklädd soffa. Jag ser potentialen i en möbel, lite på samma sätt som jag arbetar med saxen. 

Extra krydda? Snygga högklackade skor. Man kan inte ha för många.