jevi-logga

Skriv i je:vis gästbok.

 • Susanne • 19 juli 2017 20:57:17
  Hej!
  Hoppas din sommar varit bra såhär långt, tänkte bara säga att håret som flätades och klipptes av nu är donerat. Jag fick kontakt med Smink & perukmakar'n i Stockholm som tar emot hårdonationer.

  "Vi är ett perukmakeri på söder som tillverkar peruker åt bl.a. behövande barn och vuxna. Vi har sedan 1992 haft avtal med landstinget för tillverkning av medicinska peruker. Alla donerade hår används endast till medicinska peruker. Vi betalar inte för några hår ifrån privatpersoner och man kan inte följa upp ett specifikt hår när det väl är donerat. När ett donerat hår används till en peruk så dras hårkostnaden av ifrån den färdiga peruken. Håren blandas med andras då det går åt ungefär 3-4 personers hår till en peruk.

  Vi har fått väldigt mycket donationer av hår som är 20-29cm långt och därför är vi för dagen endast i behov av hår från ca 30cm och uppåt när det är utsläppt. Håret ska vara rent, men dock ej blött när det skickas... Viktigt är att håret klipps av ihopbuntat och ej fått falla till golvet. Vi önskar att håret klipps av i några flätor, ca fem, med spridning runt huvudet för att få med så mycket av längderna som möjligt. Men om ditt hår redan klippts av i en svans så går det också bra. Det gör inget om håret är lite slitet, lite uppklippt eller om det legat i byrålådan länge, ett hår blir inte gammalt. Vi vill bara ha hår som är i naturfärg, grå inslag eller helgrå är också jättebra. Om du har ett långt fint hår som du vet varit färgat så kan du donera det, men då kommer vi troligtvis att använda det till våra film och teaterperuker istället. Viktigt är att du isåfall lägger med en lapp om att håret är färgat så att vi vet för framtida hantering.

  Du kan välja att komma förbi vår ateljé och lämna in ditt hår under våra öppettider (se hemsidan) eller i vårt brevinkast förstås. Går också bra att skicka som ett vanligt brev, håret är inte ömtåligt så det behöver inte skickas i vadderade påsar. Några hårdonatorer har hört av sig och hade förväntat sig någon form av svar och tack brev på att deras hår kommit fram till oss, men vi har tyvärr ingen möjlighet till det då vi redan lägger ner väldigt många timmar av ideellt arbete på denna hårhantering. Allt hår kommer fram och kommer till användning för sitt goda ändamål!"

  Kan tillägga att jag innan jag skickade iväg håret mätte det, den kortaste flätan mätte 40cm så det kvalificerade sig mer än nog in i det de önskade sig!

  Tack så mycket för hjälpen med detta och jag är så nöjd med min nya kortare frisyr som är underbart lätthanterlig och väldigt snabbtorkande :)

  //Susanne
 • Lars Bergström och Lena • 25 november 2014 09:53:26
  Skicklig och professionell frisör med ett mycket fint bemötande.
  Rekommenderas varmt av oss!
 • Lena Lundberg • 21 november 2014 22:48:55
  Hos Jennie på Jevi känner man sig personligt välkommen .
  Mysig salong med det där "lilla extra".
  Klart värt ett besök, sedan behöver du inte byta mer.